Tilbake til cyberspace litt!

7 10 2009

Endelig fikk jeg laptopen min igjen (for dem som ikke har fulgt med på gamlebloggen min: jeg glemte den i Oslo.. Her har skrevet litt siden jeg begynte på DTS’en allerede, sjekk det ut om du vil her)

Nå sitter jeg i Oslo Søndre frikirke og har sneket meg inn på ett eller anna nett her… De siste to ukene har vært tilbrakt mer eller mindre i vår kjære hovedstad Oslo. Har skjedd litt av hvert:

Nations to Nations
Forrige uke var vi på en DTS-konferanse av alle ting! Samtlige DTS’er i Norge samt en fra Amsterdam samla seg i Vinyardkirka i Oslo. De tre konge-interessante-og-morsomme foredragsholderne hadde en bakgrunn fra tilsammen ca 12 land, noe som passer godt når temaet er «Guds hjerte for nasjonene». Alt i alt var vi rundt 40 forskjellige nasjonaliteter samla for å «not only tolerate our diffrences, but embracing the divercity!»
Bra opplegg, trust me!

Nød-hjemmekino på toget

Nød-hjemmekino på toget

Noe av det jeg syns var skumlest men også gøyest med hele uka var når vi ble utfordret til å gå ut på Karl Johan og evangelisere!
Fikk prøvd meg som turistguide for ivrige utenlandske medstudenter

Fikk prøvd meg som turistguide for ivrige utenlandske medstudenter

Vi delte ut kjærlighet på pinne og kristne barne-CDer, hadde spørreundersøkelse og fikk til og med prøvd oss på såkalt «skattejakt» der man først ber og får et bilde av personen man skal møte og kanskje litt om omgivelsene eller hva de trenger forbønn for. Det funka ikke for alle, men overraskende mange hadde fantastiske historier å fortelle etterpå (all ære til Gud selvfølgelig) om folk som befant seg akkurat der de hadde sett det for seg og som trengte å bli møtt. Se for deg samtalen:
«Hei, unnskyld men er ditt navn Jenny?»
«Ehm, ja?»
«Jeg er ute på skattejakt, og jeg tror jeg har funnet fram med deg. Vet du at du er Guds skatt?»

Utenom det at helbredelser, bønnesvar og lovprisning sammen med masse flotte meddisipler selvfølgelig er

Friluftsfolk i storbyen...

Friluftsfolk i storbyen...

oppmuntrende, var det også en ny oppdagelse for meg å faktisk gå ut og bare gjøre det. Man (les: jeg) trenger ikke gå rundt og vente på å bli misjonær. Det er ikke noe man blir om man krysser sjøen eller drar til et fattig land. Det går faktisk an å være misjonær her i Norge, selv om det krever litt mot! Ikke trenger man å være spesielt ekspert på bibelen eller en overkarismatisk taler heller. Selv de dagene jeg skulka litt unna evangeliseringa, sendte Gud et par folk bort til meg der jeg satt og venta på Oslo S eller leste bok i parken. Den ene var fortvila og viste meg avslaget på asylsøknaden og godtok at jeg kunne be for han, den andre prøvde faktisk å evangelisere om Bahá’ì for meg hvilket utvikla seg til en lang og dyp (rolig) diskusjon/samtale om Jesus som den eneste «manifestasjonen» av Gud.
Evangelisering- jeg føler for å ta utfordringa 😉

Kanotur i Nordmarka
 På søndag bar det ut i villmarka!  I gårkveld kom vi, iallefall halve gruppa, tilbake fra en herlig padletur i «Guds hage» som mamma liker å kalle naturen Ü Det regna så masse at vi bestemte oss for å ta de to siste dagsetappene i ett for å komme oss tilbake til sivilisasjon og varme dusjer! Ettersom dagen i dag har gått med til storrengjøring av kirka som en takk-for-hjelpa-gest, er armene og skuldrene mine helt kake..

Nå gjenstår en 18 timer togtur og litt buss før vi er tilbake til basen i Nord. Tror det er snø der oppe, og jeg gleder meg 😀
Vi har et par triks klare for å lure Australieren og karene fra Arizona med et par snø-anti-facts… Tihi.


Handlinger

Informasjon

3 responses

7 10 2009
Line

Kult! Gøy at du fikk gjenopplivd bloggen din igjen 🙂 God tur hjem til det kalde nord!

31 10 2009
Siri Bjorå

Så godt å lese alt du opplever 🙂 Er helt sant med evangelisering. Vi trenger faktisk ikke å ut av Norge for å bringe fram det gode budskap. Selv om mange i Norge har hørt om religionen kristendom, så er det få som har hørt om det personlige forholdet man får til Gud. Jeg er så glad for at jeg kan si at Gud er min beste venn! 🙂 Håper du har det fint, Andrea. Bruk mulighetene du får og gjør MAKS ut av året 🙂 Guds fred!

5 11 2009
oppmedut

Takk Line 😉

Og takk Siri! Enig med deg, men det er jo godt at det finnes folk som deg som er ute på tokt utenfor Norges grenser også da! Håper du har det like fint som meg, jeg!

Gud velsigne dere begge ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: